FOOX Groothandel

De pagina of het document waar u om heeft gevraagd bevat handelsinformatie inzake tabaksartikelen of alcoholische dranken en is uitsluitend bestemd voor wederverkopers van deze producten. Tevens moet u voor het inzien van de inhoud minimaal 18 jaar oud zijn.

Bent u 18 jaar of ouder en wederverkoper van tabaksproducten en/of alcoholische dranken?

In de spotlight: Jos en Karin Eikelenberg van De Kempenier Roermond

In 1997 zijn ze begonnen als videotheek aan de Karel Doormanstraat te Roermond. Uiteraard vol enthousiasme én vertrouwen, maar al snel werd duidelijk dat videotheken op korte termijn geen bestaansrecht meer zouden hebben. 

Om de omzetdaling van de videotheek te compenseren zijn ze gaan kijken naar een toevoeging binnen de videotheek. Hierdoor zijn Jos en Karin destijds in contact gekomen met Groothandel Zuid-Nederland om te kijken naar de mogelijkheden m.b.t. de verkoop van zoetwaren. Tevens kwamen zij in contact met een vertegenwoordiger van een tabaksfabrikant. Zodoende hadden ze naast de zoetwaren ook 2 rekjes met 10 merken rookwaren.

In 2005 kwam er een noodgedwongen verhuizing naar een ander pand, gelegen op de huidige locatie, Kempweg 56 te Roermond. Omdat hier veel meer ruimte ter beschikking was kon het rookwaren assortiment uitgebreid worden naar wel 70 merken!

Omdat de omzet van de videotheek maar bleef dalen en ook de zoetwaren niet het gewenste resultaat opleverde, is in 2010 besloten te stoppen met de videotheek. Jos en Karin zijn met een tabaksleverancier in zee gegaan en het gevolg was een verdere uitbreiding van het tabaksassortiment.

“Van 2 naar 5 meter rookwaren bleek goed aan te slaan, en de omzet bleef maar stijgen. Vervolgens hebben wij ons aangesloten bij LIMTACO. Hierbij behouden wij onze eigen identiteit en zelfstandigheid, dit was een vereiste voor ons.
Uiteindelijk hebben wij in december 2020 het besluit genomen 100% tabakszaak te worden, dit hopen we binnenkort te realiseren. Hierbij kunnen wij het achter deurtjes plaatsen van rookwaren voorkomen.

De samenwerking met FOOX | Zuid-Nederland ervaren wij als bijzonder goed! Mede door het persoonlijke contact, de verkoop ondersteuning en goede adviezen maakt dat wij succesvol kunnen ondernemen!”


Bron : FOOX Groothandel
Coca Cola
Depa
British American Tobacco
Mascotte
FOOX Groothandel
Douwe Egberts
Imperial Tobacco
JTI
Philip Morris
Scandinavian Tobacco Group
Concorp
Haribo
Campina
Cloetta
Cleanfix
Animo
Bravilor
Ecolab
BIC
Ferrero
Ad van Geloven
MTS Euro Products
Eden Watercoolers
Greenspeed
Heupink & Bloemen
Hoppe
J.Cortès
Kellogg's
Lamb Weston
Landewyck Tabak
Lebara Mobile
Mars
Mondelez
Nestlé
Numatic
Perfetti van Melle
Grolsch
Pronk
Red Bull
Diversi Foods
Ritmeester
Satino
Skjinner
Spa Water
Smokestik
Unilever Food Solutions
Oliehoorn
Vrumona
Storck
Unilever
United Softdrinks
Van Vliet
Vileda
Starsweets
VCT Fine Tobacco Products
UCC Coffee Benelux