FOOX Groothandel

De pagina of het document waar u om heeft gevraagd bevat handelsinformatie inzake tabaksartikelen of alcoholische dranken en is uitsluitend bestemd voor wederverkopers van deze producten. Tevens moet u voor het inzien van de inhoud minimaal 18 jaar oud zijn.

Bent u 18 jaar of ouder en wederverkoper van tabaksproducten en/of alcoholische dranken?

FOOX | Bergsma Franeker B.V.

FOOX Groothandel Bergsma in Franeker is een regionale groothandel met een breed assortiment van food en non-food artikelen. Onze klanten kiezen voor service, gemak en snelle distributie. FOOX Groothandel Bergsma heeft een lange historie van ruim 100 jaar:

In 1912 nam Ferdinand Bergsma de sigarenwinkel met bierhandel en slijterij “de Wijde Steeg” over van een vriend. Begin 1920 verging het Amerikaanse schip “De west Aleta” ter hoogte van Terschelling, met als vracht vaten Californische wijn. Deze wijn werd opgekocht en gebotteld door Bergsma en Siebrand uit kampen. In 1921 ging een groot deel van de wijn verloren door een brand.

Tussen 1927 en 1932 werd een hoogtepunt bereikt door de zuiderzee werken. Bergsma en F. van Dijk hadden samen de volledige levering van levensmiddelen, rookwaren en dranken. In 1941 ging de zaak over van Vader op zoon, en werd er een fabriek bijgekocht in Workum. Tijdens de oorlogs jaren waren er veel onderduikers werkzaam in deze fabriek.

Na de oorlog kwamen de grote merken Coca Cola, SiSi en Hero op de markt, waardoor het steeds moeilijker werd om kleine huismerken te behouden. En al snel werd de aandacht meer op de tabaksartikelen gevestigd, en werd Bergsma’s Tabak’s Groothandel opgericht. In 1982 werd een pand aan de Oliemolen in Makkum gekocht. Hier was Bergsma Groothandel tot 2013 gevestigd.

In 1997 werd er een samenwerking met Feddema Leeuwarden en Groningen aangegaan. Vervolgens werd in 2002 het familiebedrijf overgenomen door de huidige eigenaren, Henk-Jan Minnema en Ronald Hager, en werd, samen met de aanwezige kennis binnen het bedrijf, Groothandel Bergsma verder ontwikkeld. 

Medio april 2012 bestond Groothandel Bergsma 100 jaar. Door Groothandel Bergsma is er een aanvraag gedaan om het predicaat koninklijk te verkrijgen. De voorwaarden om dit predicaat te ontvangen zijn; zeer belangrijk zijn in haar vakgebied, 100 jaar of ouder zijn, meer dan 100 medewerkers hebben, een aantoonbaar stabiele reputatie hebben, een aantoonbaar goede financiële reputatie hebben, geen onderdeel van een concern dat al koninklijk is en zich als Nederlands bedrijf manifesteren.

Eind december 2013 bereikte Groothandel Bergsma het bericht dat het Koninklijk Huis positief in deze heeft geadviseerd! Op vrijdag 31 januari 2014 wordt door de Commissaris van de Koning, de heer John Jorritsma, de onderscheiding uitgereikt. Het predicaat werd uitsluitend verleend aan Groothandel Bergsma Franeker BV en (helaas) niet aan de andere FOOX vestigingen.

Door het leveren van een zeer breed assortiment kunnen wij de klant beter bedienen. Wat altijd centraal blijft bestaan voor nu en de toekomst is de erkenning en het gemak voor onze klant. Met onze klantgerichte en enthousiaste medewerkers zal dit het succes van uw en onze onderneming bepalen! Met het meest complete assortiment sigaretten, shag & sigaren, zoetwaren, frisdranken, koffie, disposables, schoonmaakmiddelen, hygiënepapier en kerstpakketten voorziet FOOX Groothandel Bergsma in de behoefte van gemaks- en tabakswinkels, pompshops, horeca, bedrijvenmarkt, scholen, verenigingen, instellingen en grootverbruikers.

FOOX Groothandel Bergsma Franeker

Edisonstraat 14
NL 8801 PN Franeker

T. 0515 - 23 14 73
F. 0515 - 23 24 64
E. franeker@foox.nl

BTW. NL009454792B01
KvK. 01061355

Openingstijden:

 
maandag 08.00 17.00
dinsdag 08.00 17.00
woensdag 08.00 17.00
donderdag 08.00 17.00
vrijdag 08.00 16.00
FOOX Corporate Film
Loading the player...
FOOX Franeker
FOOX Franeker
Coca Cola
Depa
British American Tobacco
Mascotte
FOOX Groothandel
Douwe Egberts
Imperial Tobacco
JTI
Philip Morris
Scandinavian Tobacco Group
Concorp
Haribo
Campina
Cloetta
Cleanfix
Animo
Bravilor
Ecolab
BIC
Ferrero
Ad van Geloven
MTS Euro Products
Eden Watercoolers
Greenspeed
Heupink & Bloemen
Hoppe
J.Cortès
Kellogg's
Lamb Weston
Landewyck Tabak
Lebara Mobile
Mars
Mondelez
Nestlé
Numatic
Perfetti van Melle
Grolsch
Pronk
Red Bull
Diversi Foods
Ritmeester
Satino
Skjinner
Spa Water
Smokestik
Unilever Food Solutions
Oliehoorn
Vrumona
Storck
Unilever
United Softdrinks
Van Vliet
Vileda
Starsweets
VCT Fine Tobacco Products
UCC Coffee Benelux