FOOX Groothandel

De pagina of het document waar u om heeft gevraagd bevat handelsinformatie inzake tabaksartikelen of alcoholische dranken en is uitsluitend bestemd voor wederverkopers van deze producten. Tevens moet u voor het inzien van de inhoud minimaal 18 jaar oud zijn.

Bent u 18 jaar of ouder en wederverkoper van tabaksproducten en/of alcoholische dranken?

De lekkerste koffie bij FOOX

Dat koffie heerlijk is  wisten we natuurlijk al lang, maar er zijn nog veel koffie weetjes waar menig koffiedrinker niet van op de hoogte is. Eenmaal bij het einde van dit artikel zult u meer genieten van uw kop koffie dan ooit tevoren!

Koffie in de ochtend
Veel mensen denken in de ochtend niet zonder hun kop koffie te kunnen; maar het lichaam kan dat wel. In de ochtend wordt het hormoon cortisol geproduceerd, welke zorgt dat we vanzelf alert en wakker worden. In de ochtend cafeïnevrije koffie is dus een prima alternatief.

De duurste koffie ter wereld is gemaakt van poep
Oké, misschien niet een van de meest aantrekkelijke weetjes over koffie, maar wel waarheid! De duurste koffie ter wereld wordt gemaakt van olifantenpoep en kost 45 euro per kopje! De bonen worden namelijk eerst gegeten en verteerd door olifanten die leven in een reservaat in Thailand. De bonen worden vervolgens opnieuw verzameld uit de uitwerpselen van de dieren, waarna ze gereinigd worden en verdwijnen in de koffiemolen Deze koffie heet Black Ivory. Een andere dure koffie, de Luwak, wordt ook op een bijzondere manier gemaakt: de koffiebonen worden eerst gevoerd aan de civetkat en daarna weer uit de ontlasting gefilterd. In het lichaam van de civetkat zorgen processen ervoor dat de koffie meer smaak krijgt. De koffie kost meer dan 150 euro per pond.

Ethiopische geiten ontdekten het effect van cafeïne
Volgens de legende zouden de effecten van cafeïne voor het eerst opgemerkt zijn door de Ethiopische herder Kaldi. Zijn geitjes hadden koffiebessen gegeten waarna zij drukker werden en begonnen te 'dansen'. Hij wist niet waar het vandaan kwam totdat hij de geiten van één struik zag eten. Kaldi besloot zelf ook maar een besje te proberen. Hij kauwde erop en er kwam een zaadje tevoorschijn. Ook daar kauwde hij op. Kaldi had het gevoel dat hij de hele wereld aan kon. Hij probeerde alles uit met de besjes. Hij at ze rauw, hij bakte ze en tot slot kookte hij ze. Het vocht smaakte bitter maar hij kreeg er een goed gevoel van. Een legende blijft echter ook maar een verzonnen verhaal! Uit geschriften van ontdekkingsreizigers blijkt dat de inwoners van Kaffa in Ethiopië de eersten waren.

De Coffee Belt
Alle koffie op de wereld wordt geproduceerd in een bepaald gebied dat de Coffee belt genoemd wordt. Koffieplanten hebben dagelijks veel zonlicht en warmte nodig, waardoor groei alleen mogelijk is in tropische gebieden die voldoen aan dit klimaat.

De lekkerste koffie bij FOOX
Interesse in een koffieautomaat maar nog geen keuze kunnen maken? Een proefplaatsing van een koffieautomaat is wellicht een verstandige keuze. Of wilt u nóg meer weten over koffie? Onze koffiespecialisten geven graag advies over koffie en de beste afstelling van uw koffiemachine. Informeer ook eens naar ons serviceassortiment bestaande uit servies, melk, suiker en koekjes.


 
Bron : FOOX Groothandelsorganisatie
Coca Cola
Depa
British American Tobacco
Mascotte
Agio
FOOX Groothandel
Douwe Egberts
Imperial Tobacco
JTI
Philip Morris
Scandinavian Tobacco Group
Concorp
Haribo
Campina
Cloetta
Cleanfix
Animo
Bravilor
Ecolab
BIC
Ferrero
Ad van Geloven
MTS Euro Products
Eden Watercoolers
Greenspeed
Heupink & Bloemen
Hoppe
J.Cortès
Kellogg's
Lamb Weston
Landewyck Tabak
Lebara Mobile
Mars
Mondelez
Nestlé
Numatic
Perfetti van Melle
Grolsch
Pronk
Red Bull
Diversi Foods
Ritmeester
Satino
Skjinner
Spa Water
Smokestik
Unilever Food Solutions
Oliehoorn
Vrumona
Storck
Unilever
United Softdrinks
Van Vliet
Vileda
Starsweets
VCT Fine Tobacco Products
UCC Coffee Benelux